logo

Actualitat Notícies

Rebaixes: baixen els preus, no els teus drets

Preus més baixos...

Trau partit als bons preus de les rebaixes sense tenir problemes: apunta't aquests consells.

 1. Les normes estableixen que els productes han d'haver format part de l'oferta habitual de l'establiment durant almenys, un mes .
 2. Els objectes han de mostrar, al costat del rebaixat,  el seu preu original, o bé indicar de forma clara el percentatge de la rebaixa.
 3. La qualitat dels productes rebaixats no pot diferenciar-se en res de la qual tenien abans d'estar rebaixats.
 4. La garantia  i el servei *postvente és igual, independentment que compris el producte durant les rebaixes o fora d'aquest període.
 5.     En cas que s'estableixin condicions especials per al període de rebaixes (limitacions en el mitjà de pagament o en les devolucions), els establiments estan obligats a indicar-lo expressament.
 6. Conserva el tiquet , que és indispensable per a qualsevol possible reclamació, canvi, devolució etc.
 7. Si el producte està en perfecte estat, l'establiment no està obligat a canviar-lo (excepte si així ho anuncia o publicita expressament), encara que la majoria dels comerços ho fan, perquè és una bona practica comercial. En qualsevol cas, no tenen perquè retornar-te els diners: poden canviar-ho també per un altre article o un val.
 8. En les compres online, el consumidor està especialment protegit: tens 14 dies naturals per a retornar la teva compra si no et convenç.
 9. Aprofitaràs les rebaixes per a comprar algun electrodomèstic o aparell electrònic? No vagis a cegues: consulta els nostres comparadors. A més, pots assabentar-te de quin comerç té els millors preus, o saber quan baixa de preu el producte que t'interessa.
 10. Evita caure en el parany del consum excessiu: aprofita per a equipar-te tu, equipar a la teva família o la teva llar amb millors preus sense deixar-te portar per compres impulsives.

Però els mateixos drets

En el període de rebaixes es retallen els preus, però mai els drets que tens com a consumidor. Si es presenta algun conflicte:

 • Intenta arribar a un acord en el propi comerç.
 • Si no aconsegueixes una solució amistosa, demana el full de reclamacions (ha de tenir-les qualsevol establiment) i plasma en ella la teva queixa.

Pot consultar la notícia original AQUI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías