logo

Actualitat Notícies

Consum recomana aprofitar les rebaixes d'estiu per a la ‘volta al col·le’
Consum recomana aprofitar les rebaixes d'estiu per a la ‘volta al col·le’

La Direcció General de Consum, de la Conselleria de Salut i Famílies, recomana a la ciutadania aprofitar la temporada de rebaixes d'estiu per a realitzar les compres de la ‘volta al col·le’, ja que així podran beneficiar-se de les ofertes disponibles i aconseguir preus més reduïts en alguns productes.

A més d'obtindre preus més econòmics, realitzar aquest tipus de compres, de forma planificada, facilitarà a les famílies adquirir únicament el que realment es necessita, sense deixar-se portar per les presses i les compres compulsives, evitant així inconvenients i imprevistos d'última hora que poden descontrolar la despesa.

En relació amb l'estalvi familiar, es recorda també que és convenient fixar prèviament un pressupost al qual cenyir-se a l'hora de fer les compres, i comparar preus i qualitats d'un mateix producte en diferents establiments per a aconseguir la millor oferta. També és important evitar els reclams comercials i els productes de moda que solen ser més cars.

Així mateix, a l'hora de realitzar les compres de la ‘volta al col·le’ s'anima a la ciutadania a apostar per un consum responsable i sostenible, reutilitzant la roba, calçat, i material escolar d'anys anteriors que es trobe en bon estat, com a motxilles, estotjos, llapis, bolígrafs, etc.

Finalment, es recorda que en realitzar una compra és sempre convenient informar-se de la política de canvis i devolucions de l'establiment, així com conservar el tiquet o justificant de la compra, que resulta indispensable en cas de devolució o reclamació.

Recomanacions compres online

Si s'opta per realitzar les compres per internet la Direcció General de Consum de la Junta d'Andalusia recomana triar botigues de confiança, revisant la informació de la pàgina, referida a avisos legals, política de privacitat o termes d'ús.

Consum recorda que l'empresa que ofereix els seus serveis en línia haurà de proporcionar: el nom complet d'aquesta; el seu NIF, NIE o CIF; dades d'inscripció en el Registre Mercantil; l'adreça postal i la seua adreça de correu electrònic. En aquest sentit, aconsella no realitzar transaccions online si l'empresa que ven o utilitza els seus serveis a través d'internet no s'identifica convenientment.

Les botigues que operen a través d'internet han de posseir un certificat de seguretat (el navegador mostrarà una icona amb la forma d'un cadenat) i la url començarà per “https” en lloc de per “http”. A més, el certificat digital de l'empresa (que s'obté prement en el cadenat anterior) ha de ser vàlid. Es desaconsella seguir amb l'operació si la pàgina manca de certificat o bé aquest no és vàlid.

A l'hora de realitzar la transacció a través de la pàgina web de l'empresa, se sol·licitaran a la part compradora les oportunes dades personals que només podran ser utilitzats per a finalitats relacionades amb la gestió de la contractació que es realitze.

A més, les pàgines que oferisquen comerç electrònic hauran d'informar i permetre la seua acceptació o no de les denominades “cookies” que són xicotets arxius que recullen i emmagatzemen les preferències de navegació de la persona usuària o que permeten mostrar publicitat tenint en compte les pàgines visitades.

Davant qualsevol dubte o consulta en matèria de consum, la ciutadania pot contactar amb Consum Respon, un servei gratuït d'informació i assessorament a les persones consumidores i usuàries, impulsat per la Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d'Andalusia. Es tracta d'un servei multicanal, al qual es pot accedir de forma continuada a través del número de telèfon 900 21 50 80, de la pàgina web, del correu electrònic (consumoresponde@juntadeandalucia.es); del perfil de Twitter (@*consumoresponde); i el de Facebook (https://www.facebook.com/consumoresponde/).

També es pot rebre assessorament en les delegacions territorials de Consum presents en totes les capitals de província, així com en les Oficines Municipals d'Informació al Consumidor (OMICs), i en les organitzacions de persones consumidores i usuàries.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías