logo

Actualitat Notícies

Atenció: Fake reviews en Amazon, Tripadvisor i Booking

 

Podem fiar-nos de les reviews d'altres usuaris? No sempre: hem comprovat que la valoració del 8,4% dels productes que es venen en Amazon està influïda de manera significativa per opinions interessades (*fake reviews). També succeeix amb els hotels anunciats en TripAdvisor  (6,2%) i, en menor mesura, en *Booking (2,1%).

Trobem opinions interessades o comprades

Les opinions online s'han convertit en una referència decisiva a l'hora d'adquirir un producte o contractar un servei. De fet, hi ha usuaris que mai compraran alguna cosa que no tinga almenys una valoració de quatre estreles (sobre cinc). El problema és que moltes d'aquestes opinions no són realment imparcials, tal com el demostra un estudi d'OCU sobre productes i hotels comercialitzats en les tres grans plataformes de vendes i reserves: Amazon, TripAdvisor i Amazon. De fet, detectem venedors que ofereixen gratis els seus productes a canvi d'una valoració cinc estreles.

L'estudi d'OCU, realitzat entre juny i agost, analitza al voltant de 6.360.000 opinions sobre uns 47.000 productes comercialitzats en Amazon Itàlia, Espanya i França, així com hotels de TripAdvisor i Booking.com.

En concret s'analitzen comportaments no naturals, com que una persona concentre moltes opinions en un mateix dia, que les seues opinions siguen sempre molt positives o que les opinions per a un mateix producte es concentren en uns dies concrets. Quan diversos d'aqueixos comportaments (analitzem 11 diferents) es concentren en un mateix producte influint significativament en la seua valoració final, considerem que està afectat per opinions interessades.

Consulta la notícia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías