logo

Actualitat Notícies

Responsabilitat i sostenibilitat, claus per a atraure al consumidor

L'aparició d'aquesta mena de consumidor sostenible ha possibilitat la proliferació de noves marques i noves tendències comercials, assenyala la consultora Evercom.

El consumidor del futur – i del present – donarà molta més importància als aspectes ètics, com la sostenibilitat de les seues compres i triarà a aquelles marques que oferisquen productes de qualitat però que siguen respectuosos amb el medi ambient.

Un estudi publicat per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) i New Economy and Social Innovation confirma aquesta tendència: el 73% dels espanyols enquestats ja pren decisions de consum per motius ètics o de sostenibilitat.

L'aparició d'aquesta mena de consumidor sostenible ha possibilitat, fins i tot, la proliferació de noves marques i noves tendències comercials, assenyala la consultora *Evercom. Però si hi ha un sector que es veurà afectat per aquests canvis de tendències de consum, a causa de la seua incidència diària en la vida de les persones, és el de l'alimentació i les begudes. Moltes marques de gran popularitat en les llars de tot el món estan desenvolupant projectes per a minimitzar l'impacte de les seues accions en el medi ambient i col·laborar amb les institucions en aquesta matèria. La reinvenció dels envasos s'està convertint en la punta de llança de les marques per a reduir la seua incidència en l'entorn.

The Coca-Cola Company, una de les cinc marques més valuoses del món, segons *Interbrands, és un exemple de com les empreses estan responent a les demandes de sostenibilitat de la societat. Des de l'any 2017, al costat de Coca-Cola *European *Partners, ha impulsat a Espanya una completa estratègia de sostenibilitat que recull una sèrie de compromisos i objectius per a 2025 sota el lema 'Avancem'.

Segons dades de l'Associació de Directius de Comunicació *Dircom, al voltant del 35% dels responsables de comunicació espanyols enquestats afirma que la seua empresa utilitza poc o res la seua condició d'organització responsable com a posicionament públic. Una oportunitat perduda de mostrar l'esforç i inversió privada per a millorar la societat.

La consultora incideix en què la comunicació "estratègica i transparent dels projectes de *RSC", sustentada per dades concretes que demostren l'impacte real de les accions, "és un imperatiu per a les companyies" que ofereix dos avantatges bàsics a tindre en compte. En primer lloc, la conscienciació ciutadana sobre temes tan dispars com la igualtat, la seguretat viària o el reciclatge, només serà possible a través d'una difusió de missatges constant d'organitzacions i Administracions Públiques. I, en segon lloc, la majoria de projectes de *RSC aconseguiran els seus objectius gràcies a la participació dels ciutadans, que només podran accedir a aquests projectes a través de les campanyes de comunicació posades en marxa per les empreses.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías