logo

Actualitat Notícies

Les associacions de consumidors alerten de l'increment de falsificacions per internet

La Confederació de Consumidors i Usuaris (*CECU) i l'Associació per a la Defensa de la Marca (*Andema) consideren "alarmant" l'increment de l'oferta de falsificacions per internet i recomanen als consumidors que estiguin alerta durant els pròxims mesos a l'hora d'adquirir ofertes o promocions online, segons han informat en un comunicat.

"La tempesta perfecta per a la proliferació de falsificacions en el món digital es dóna a partir de la concurrència de tres factors: l'augment del consum en *Black *Friday i el Nadal, l'increment del comerç electrònic i l'afany d'estalviar en les compres en un context de crisi econòmica", ha assenyalat el director general de *Andema, José Antonio Moreno.

Davant un escenari sense precedents, per a *CECU és fonamental que el consumidor minimitzi riscos acudint a comerços i webs de confiança, que eviti deixar-se portar per preus massa baixos i que pari esment als detalls.

Segons les dades extretes d'un estudi de *Smart *Protection, *startup tecnològica especialitzada en la protecció de marques online, prop de el 20% dels consumidors assegura que alguna vegada ha adquirit una falsificació sense voler.

El president de *CECU, Fernando *Móner, ha assenyalat que el "consumidor ha de ser conscient que comprant productes falsificats no sols està perjudicant una economia en recuperació, sinó que pot posar en perill la seva seguretat i la dels seus".

"Les falsificacions són perilloses perquè no passen cap control en la seva fabricació i incompleixen els requisits de seguretat, composició i etiquetatge dels productes posats a la disposició dels consumidors", ha recordat.

Per a totes aquelles que somien en gran. Dones pioneres. Forts. Optimistes. Per a aquelles dones que creuen que el cel mai és el límit i...

El 97% dels productes falsificats o insegurs identificats en la base de dades *Rapex (*Rapid *Alert *System) suposa un risc greu per a la salut i la seguretat del consumidor.

"Les joguines, perfums o articles electrònics com els mòbils són els productes estrella d'aquesta època i, si són falsificats, l'impacte en la nostra salut i seguretat és tremend. Ficar un risc a casa no és un acte de consum responsable", ha recalcat *Móner.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías