logo

Actualitat Notícies

El consumidor castiga a les marques que es pugen tard i malament al tren de la sostenibilitat

El medi ambient, aqueix al qual els humans hem col·locat en una situació límit, preocupa a cada vegada més consumidors. I fortament llastrats pel sotsobre que els causa el *castigadísimos planeta Terra, molts consumidors estan expulsant de les seues vides (amb caixes *destempladas a més) a aquelles marques que no s'involucren com deurien en temes com l'ecologia i la sostenibilitat.

Segons un recent estudi dut a terme a Regne Unit per *Kantar, el 70% dels consumidors coincideix a assenyalar que les marques estan responent a l'actual crisi mediambiental massa tard i amb excessiva tebiesa. Entre els consumidors més joves aquest percentatge arriba al 78%.

En aquesta mateixa línia el 90% dels consumidors creu que les empreses haurien d'assumir més responsabilitat de la que realment s'arroguen a l'hora de gestionar els residus que generen.

Si les marques no fan els seus deures en matèria mediambiental i no abracen adequadament la sostenibilitat, als consumidors no els dolen peces a l'hora de boicotejar-les.

El 77% dels consumidors ha assegura que ha boicotejat, deixat de comprar o boicotejat a una marca sobre la base del seu escàs compromís amb el medi ambient (o no descarta fer-ho en el futur).

    El boicot a les marques "dolentes" (en el pla mediambiental) és un perill molt real

Estan particularment a la mercè d'un eventual boicot per part del consumidor les signatures tèxtils (on les polítiques mediambientals pequen sovint d'excessivament parques).

Així i tot, l'informe de *Kantar no posa el focus en les marques del món de la moda en particular i prem l'opinió en termes generals del consumidor en relació amb la sostenibilitat de les marques, les condicions laborals de la seua plantilla, la contaminació que infligeixen o no al medi ambient i l'ús (o abús) de l'embalatge.

Entre els consumidors amb edats compreses entre els 16 i els 24 anys la proporció de clients disposats a boicotejar a les marques poc sostenibles pega un bote fins a arribar al 87%.

Preocupa especialment el consumidor l'ús que fan les marques dels plàstics. El 53% cita l'ús excessiu dels envasos de plàstic per part de les marques com una de les seues tres principals preocupacions. Als qui més preocupen els plàstics és als consumidors de 45 i 64 anys.

Els consumidors de més edat estan també més predisposats a demanar més responsabilitats a les marques pels residus generats pels seus propis productes. El 85% dels consumidors creu que les marques haurien de realitzar una gestió més eficient dels seus residus. Entre els consumidors majors de 65% anys aquesta proporció escala fins a arribar al 92%.

Notícia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías