Actualitat Notícies

El 50% dels consumidors han canviat les seves preferències després de la pandèmia
El 50% dels consumidors han canviat les seves preferències després de la pandèmia

La salut, la confiança, l'origen i l'experiència de compra són la clau de les noves tendències. Els enquestats prefereixen a les marques inclusives i respectuoses amb el medi ambient.

El 50% dels consumidors assenyala que els seus comportaments i valors han canviat després de la pandèmia. Diuen haver-se donat compte que cada vegada se centren més en el seu propòsit personal. Alguna cosa que té un impacte directe en la cistella de la compra. Un altre 33% dels enquestats ha evolucionat en els seus valors i mentalitat de compra, mentre que la pandèmia no ha tingut cap impacte en els valors de compra del 17% dels consumidors. Són dades de l'última edició de l'informe anual de *Accenture "Vida reinventada. Analitzant el que els importa als consumidors d'avui", que té com a objectiu comprendre com les empreses poden aprofitar el canvi en les expectatives dels consumidors per a aconseguir nous nivells de creixement i agilitat competitiva.

Carmen López, *managing director de *Accenture *Interactive té clar que "les marques han de reconstruir la rellevància d'aquests nous valors del comprador, i anticipar i satisfer les necessitats dels seus consumidors en el moment. Els líders han de prendre una decisió crítica per a crear experiències de qualitat o desconnectar i perdre l'oportunitat de diferenciar-se i créixer de forma sostinguda".

L'informe, basat en una enquesta realitzada a més de 25.000 consumidors de 22 països, i realitzat per *Accenture *Strategy i *Accenture *Interactive, analitza més de 80 factors únics en 14 sectors i reflecteix que hi ha cinc àrees diferents que impulsen cada vegada més les decisions de compra dels consumidors. Aquests factors van més enllà del preu i la qualitat i inclouen la salut i la seguretat, el servei i l'atenció personal, la facilitat i la comoditat, l'origen del producte i la confiança i la reputació. Destaca que aquests cinc factors, que han estat històricament importants per als grups demogràfics específics de la Generació Z i la Generació del *Milenial, han arribat a un punt d'inflexió i es consideren crítics en tota la gamma demogràfica dels consumidors.

"Per a impulsar el seu creixement, els directius han de reajustar les seves estratègies i establir noves normes per a satisfer i superar les expectatives dels consumidors. Les marques han de diferenciar-se anant molt més allà del preu i de la qualitat", afirma Miguel Vergara, *managing director de *Accenture *Strategy

La importància de salut i seguretat

El 71% dels consumidors creu que és crucial que les empreses donin prioritat a la cura i protecció dels consumidors i empleats de la marca. El mateix percentatge que creu que les empreses són tan responsables com els governs del benestar de la societat.

Dos terços (68%) dels consumidors canviarien de companyia/marca de viatges si consideressin que la salut i la seguretat que ofereix són deficients.

L'experiència de compra són clau

Més de la meitat dels consumidors afirmen que canviarien de marca si aquesta no proporciona opcions clares i fàcils per a contactar amb el servei d'atenció al client o no ofereix respostes clares sobre qüestions sobre el seu servei en relació amb la pandèmia o els problemes econòmics/socials. A més, el 50% dels consumidors afirma que moltes empreses els han decebut al no proporcionar-los suficient suport i comprensió de les seves necessitats durant la crisi.

Un 57% dels consumidors consultats canviaria de detallista si no "oferís noves opcions de lliurament ràpid i flexible de productes, com la recollida en la vorera i el clic". En el sector de la salut, el 51% afirma que canviaria de proveïdor si no oferís cites en línia en lloc de visites físiques quan fos necessari.

L'origen dels productes

Els consumidors actualment volen saber què conté un producte, com es produeix i fins a on s'ha transportat. Tres quartes parts (76%) diuen que els atreuen les marques que es proveeixen de serveis i materials de forma molt ètica.

A més, el 65% dels enquestats se senten atrets per consumir productes de marques que són respectuoses amb el medi ambient.

La confiança i la reputació dels supermercats

La majoria dels consumidors afirmen que canviarien de proveïdor si aquest no "prengués mesures visibles per a aconseguir un impacte social positiu, per exemple, en relació amb la inclusió i la diversitat, la protecció del medi ambient o la protecció de la salut de la població".

Per exemple, en els sectors dels viatges i les assegurances de vida, els "sòlids valors ètics" van ser el principal o el segon factor de motivació o fidelització entre els consumidors consultats

Consulta la notícia original *AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías