logo

Actualitat Notícies

Consells per a encertar en les teues compres nadalenques

 

Arriba el Nadal. Són dates de compres, d'eixides, de celebracions... sense que ens donem quasi compte és molt probable que arribem a gastar més del que havíem planejat. Sabem que no és fàcil, però és possible adoptar unes pràctiques de consum responsable i intel·ligent, evitant l'excessiu consumisme. Pren nota d'aquests 10 consells per a les teues compres nadalenques.

10 consells per a les teues compres nadalenques

T'atabales de pensar en la successió de celebracions, sopars, compres...? Planificar i organitzar són imprescindibles si vols eixir airós de la voràgine de consum nadalenca, perquè encara que és temps de consumir, és possible fer-ho amb cap, optant per alternatives racionals i sostenibles i sense deixar-nos portar en excés.

Un primer consell? Fer llistes. Et recomanem elaborar vàries: una per a les compres d'alimentació, una altra dels regals que hages de comprar, i també pensa en equipament, joguets... Intenta afegir dates per a repartir les compres i anticipar-les en la mesura que siga possible. Com més vesprades, més probable serà que el producte estiga esgotat i més difícil serà trobar un bon preu.  

Regals i compres

1. Compara abans de comprar. No vages a cegues... busques una tauleta, un *ereader, un mòbil, una cambra, un robot de cuina? Abans de triar, dóna una ullada als nostres comparadors: no sols podràs assabentar-te de quins són els millors productes o els que presenten una millor qualitat/preu, sinó també on pots comprar-ho a millor preu.   

2. Comprova si aqueix és de debò un bon preu. Et diuen que és un descompte? No t'ho crees sense més: al desembre és realment difícil trobar grans gangues. Comprova si aqueix producte està car o barat consultant el nostre assessor de preus.

3. Compres online, sí... en establiments de confiança. Cada vegada són més els consumidors que opten per comprar per Internet, còmodament, evitant així cues i aglomeracions. Com sabem pels nostres estudis, en general els usuaris estan satisfets amb les seues experiències de compra online: el pagament i la recepció dels productes no solen presentar problemes, hi ha un termini de 14 dies des que es rep per a desistir i retornar-lo sense donar explicacions. Important:

No deixes per a l'últim moment les teues compres online, perquè l'enviament necessita el seu temps.

Molt important, assegura't que compres en un lloc real, amb garanties: en OCU rebem queixes de pàgines fraudulentes, que es fan passar per unes altres i només busquen enganyar al consumidor. Informa't i evita problemes.

4. Paltejat regals alternatius. Consumir d'una altra forma és possible, si vols, pots optar per maneres alternatives de celebrar aquests dies, decidir viure el Nadal de manera menys malbaratadora i més solidària, també a l'hora dels regals: pensar en la barata, a regalar alguna cosa fet amb les teues mans, una experiència compartida... tira menys de cartera, però més de temps i imaginació.

5. No t'endeutes en excés:

Fuig dels crèdits ràpids o "*minicréditos", acabaràs pagant-ho molt car.

Si pagues amb targeta, procura evitar ajornar el pagament i així no et portaràs després desagradables sorpreses.

Molta cura amb les targetes *revolving: poden fer-te caure en el parany d'un deute quasi infinit.

Els joguets

6. Els Reis Mags i Papà *Noel tenen *dificil estalviar. Efectivament, el cas dels joguets una excepció que confirma la regla: anteriors estudis d'OCU revelen que per més que es compare, les diferències de preu entre botigues són molt xicotetes. En aquest cas no val la pena recórrer tota la ciutat. Cada vegada hi ha més pàgines de venda online de joguets: poden ser una solució.

7. Tria joguets adequats a l'edat i desenvolupament del xiquet, no tots els que veuen en la tele o les novetats dels catàlegs són els que més els agradaran.

Celebracions a casa

8. Per als teus menús de celebració tira d'imaginació, els aliments més típics d'aquestes dates solen disparar-se, com revela el nostre observatori de preus nadalencs... però de debò necessites , mol·luscs o besuc? Hi ha moltes altres carns, peixos i mariscos que poden convertir-se en protagonistes dels teus plats de festa sense provocar un desemborsament excessiu  

9. Brinda amb les Compres Mestres: la nostra anàlisi anual de caves demostra que hi ha productes amb molt bona relació qualitat/preu i comprova que hi ha grans espumosos per menys de 2 euros la botella.

10. Pensa opcions sostenibles per a la decoració.  Un pi tarda 10 anys a créixer 150 centímetres i no es tracta de desforestar els nostres boscos. També estan protegits la molsa, el vesc i el grèvol. Acudeix a vivers, o plantejat alternatives per a decorar la casa donant-li un toc original i exclusiu, amb adorns fets per tu mateix o involucrant als més xicotets, reciclant cartó, plàstics...

Consulta la notícia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías