logo

Actualitat Notícies

Bizum: ara també per a pagaments online, com funciona?

Bizum, plataforma en la qual participen els principals bancs espanyols, és un servei de la banca per internet i les aplicacions de banca mòbil de cada entitat que permet enviar i rebre diners fins a 1.000 euros entre particulars a través del telèfon mòbil.

Bizum porta funcionant des de 2016, i el seu ús s'ha anat fent cada vegada més popular. Ara Bizum ofereix noves funcionalitats, i a l'intercanvi de diners entre particulars afig la possibilitat de pagar en alguns comerços online, que així ho indiquen.

Com pagar una compra amb Bizum?

  •     Per a poder usar *Bizum com a mitjà de pagament:
  •     Els usuaris han de sol·licitar una nova clau des de l'app del seu banc. Es tracta d'una clau única de 4 dígits, similar al PIN d'una targeta.
  •     Si el comerç online ho permet, pots seleccionar l'opció *Bizum, introduir el número de telèfon i la clau de *Bizum.
  •     El banc enviarà després un codi que cal introduir per a validar la compra.
  •     Una vegada autoritzat el pagament, l'import es carregarà en el compte bancari associat.

Bizum per a competir amb Paypal i Amazon Pay

Bizum es planteja així com competència per a *Paypal o *Amazon *Pay, però de moment té el desavantatge que no està implantat en molts comerços.

Per a poder usar aquests sistemes, cal que els comerços se sumen al sistema de pagament, i els competidors de *Bizum, *Amazon *Pay i *Paypal, porten anys funcionant així, per la qual cosa sobretot *Paypal està present en milions de comerços online a tot el món. No obstant això, en el cas de *Bizum, de moment el nombre de comerços en els quals es pot pagar és escàs.

No és millor que usar una targeta

Utilitzar aqueix tipus de serveis no presenta avantatges respecte al pagament de targetes. Abans bé al contrari, presenten alguns desavantatges

Requereixen l'acord previ amb els comerços, mentre que l'ús de les targetes és generalitzat, i són admeses en pràcticament tots els comerços online de tot el món.

Mentre la norma prohibeix aplicar recàrrecs per pagar amb targeta, no hi ha cap norma que impedisca als comerços online aplicar recàrrecs per utilitzar altres sistemes de pagament, com *noticia oPaypal, Amazon Pay o Bizum. De fet, alguns comerços cobren recàrrecs per utilitzar aquests sistemes, per la qual cosa en molts casos utilitzar la targeta per a pagar serà més barat.

Sempre és bo que l'usuari tinga diferents opcions per a realitzar els seus pagaments… però la veritat és que, hui dia, aquestes opcions, i especialment Bizum, nouvinguda, no són capaces de convertir-se en una alternativa al pagament amb targeta.

Tria una bona targeta

Ara bé, és important tindre una bona targeta, no una cara o amb condicions poc interessants per a l'usuari, ni per descomptat una opció perillosa, com les targetes revolving que et poden passar elevada factura...

Consulta la notícia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías