logo

Actualitat Notícies

Així seran les compres nadalenques de 2019: els hàbits dels consumidors

El sector del retail es troba davant la tessitura de buscar noves estratègies que atraguen als consumidors més joves. Un estudi de Capgemini assenyala que el 40% dels consumidors de 18 i 34 anys preveu incrementar la despesa en les seues pròximes compres nadalenques respecte a l'any passat, enfront de la mitjana del conjunt de tots els grups d'edat, que és del 28%.

Encara que la qualitat, el preu i la conveniència continuen sent els factors que més influeixen en la majoria de les decisions de compra, els retailers es veuen cada vegada més pressionats a adoptar noves estratègies que atraguen als consumidors més joves. I superar aquest repte, suposa diversificar canals (digital, físic i de veu), invertir en productes i envasos més respectuosos amb el medi ambient i utilitzar la tecnologia per a millorar l'experiència de compra i el servei.

L'estudi de Capgemini, orientat a identificar les intencions de despesa i els factors que impacten en les decisions de compra de cara a la campanya nadalenca, ha sigut realitzada a través d'enquestes online a més de 6.700 consumidors de França, Alemanya, Espanya, Regne Unit i els Estats Units.

De les seues conclusions es desprén que el respecte al medi ambient creix en importància a l'hora de prendre la decisió de compra, encara que continuen prevalent els aspectes més bàsics.

Sense tindre en compte el preu, els consumidors continuen considerant la varietat de l'oferta disponible (34%) i la facilitat d'accés a un establiment físic (21%) com a factors principals per a decidir-se per un retailer enfront d'un altre. D'igual manera, preguntats per les tres raons principals que els motiven en la compra dels regals nadalencs a familiars i amics, els consumidors assenyalen per igual la qualitat dels productes (54%) i les opcions d'estalvi en el cost (54%) (ofertes, cupons descompte…), i com tercer factor, la varietat dels productes oferits (50%).

Consultats sobre les àrees on preferirien que els retailers destinaren esforços aquesta temporada, la resposta més compartida (33%) és mantindre o reduir els nivells actuals de preus. No obstant això, en línia amb l'interés emergent per les qüestions mediambientals, el 21% afirma que haurien de destinar esforços a la selecció de productes o envasos respectuosos amb la naturalesa, encara que la proporció és una mica més elevada entre el segment d'edat de 18‑24 anys (24%). De els cinc països estudiats, els consumidors de Regne Unit són els que es mostren més interessats en envasos sostenibles (29%), seguits dels d'Alemanya (21%), França (19%), i els Estats Units i Espanya (14% en tots dos casos).

Diferències generacionals
L'estudi mostra diferències significatives en les prioritats de compra dels consumidors que tenen entre 18 i 34 anys respecte als de 35 anys d'ara en avant.

Així, el segment de 18–34 anys es mostra menys disposat a realitzar les seues compres nadalenques en botigues físiques i prefereix els distribuïdors online multimarca; en concret, el 29% assenyala que la seua intenció és realitzar principalment les seues compres en botigues físiques, mentre que el 37% prefereix comprar principalment a través de les plataformes en Internet. La mitjana general de l'enquesta (totes les edats) en tots dos aspectes va ser, respectivament, del 39% i el 32%.

Així mateix, els consumidors entre 18 i 34 anys es mostren més disposats a utilitzar tecnologies emergents per a millorar la seua experiència de compra. La seua preferència és major per tecnologies com a línies de caixa automatitzades (23% enfront del 16% de mitjana general), pagaments per mitjà de dispositius mòbils (21% enfront del 12%), tecnologies utilitzades en establiments físics, com a espills de realitat virtual (22% enfront del 15% de mitjana general) i noves modalitats de lliurament, com l'ús de drons o el lliurament en el propi vehicle per mitjà de claus digitals (16% enfront del 10%).

Diversificació de canals
Per al conjunt dels consumidors, les botigues físiques es mantenen, amb un 39%, com l'opció preferida per a la realització de la major part de les compres nadalenques. Els distribuïdors online multimarca també suposen una part significativa de les intencions de compra nadalenca d'enguany: així ho expressa el 32%.

D'altra banda, els distribuïdors que vulguen aprofitar les oportunitats que ofereixen els assistents de veu com a canal de venda han de tindre en compte que els consumidors es mostren partidaris d'usar aquest canal: si perceben que l'experiència és segura (25%), si ofereixen descomptes específics per a aquest canal (23%) i si confien que l'experiència serà senzilla i còmoda (20%). Els *retailers que tenen com a grup objectiu als més joves (18-24 anys) han de tindre especialment en compte el canal d'assistents de veu, perquè per a aquest col·lectiu els factors assenyalats pugen al 29%, el 33% i el 27%, respectivament.

Expectatives sobre el lliurament
Com és ja habitual, el mes previ a les dates nadalenques és quan més compres es realitzen: el 30% dels consumidors normalment comença les seues compres en aqueix temps. Encara que els *retailers continuen incrementat les seues opcions de lliurament més ràpides (com 24 hores o, fins i tot, en el mateix dia), els consumidors esperen de manera general un termini de lliurament o recollida de tres dies laborables (33%).

De manera més general, la comoditat que proporcionen els mitjans tecnològics serà clau per a la millora de l'experiència de compra. No obstant això, les diferències entre localitats i emplaçaments obliguen els comerciants a adaptar-se a la demanda del mercat local, i pot veure's, per exemple, l'ús de les últimes tecnologies en el propi establiment físic a Espanya (31%) i França (18%); la possibilitat del pagament amb dispositius mòbils per als consumidors dels EUA (17%) i les caixes autoservei a Regne Unit (15%).

Consulta la notícia original AQUI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías