logo

Actualitat Notícies

ALTRES ACTIVITATS REALITZADES PER L'OMIC

A més de donar informació als ciutadans com a consumidors, i tramitar les seues reclamacions i queixes, també prestem altres serveis als consumidors alcoians:

Educació en consum responsable a les aules: 
Hem impartit tallers en els centres educatius d'Alcoi, a alumnes des d'infantil 3 anys, fins a cicles formatius, ESO i FP.

  • Un total de 16 tipus de tallers diferents, en funció de les edats dels alumnes i les seues necessitats: 140 hores lectives, a 2.089 alumnes en total
  • Taller-Gymkana del Dia del Consumidor: “JO TINC EL MEU CARNET, I TU?” Gymkana consistent a superar 7 tipus de proves diferents, relacionades amb el consum responsable, per a aconseguir el carnet de consumidor responsable. S'han impartit 12 hores, a 210 alumnes

 “Dia Mundial de els Drets de els Consumidors, 15 de Març”: Campanya “Pense, Després Consum”

L'OMIC va fer una jornada de portes obertes, enquestes als ciutadans, lliurament de fullets informatius i bosses reutilitzables de compra amb l'eslògan de la campanya. Ademés, vam posar dues taules informatives, a l'entrada de l'Ajuntament i en El Teix.

Xarrades informatives de l'OMIC:
Hem impartit xarrades a cicles formatius sobre conceptes bàsics de defensa del consumidor, l'OMIC, com reclamar, pràctiques abusives de les empreses, publicitat, contractes, compres online, etc.

Inspecció:
Realitzem inspeccions periòdiques de control de l'Ordenança de Venda no sedentària en els mercats ambulants setmanals de la ciutat

Organització de mercats ambulants i fires comercials:
Cada any l'OMIC organitza i gestiona el mercat ambulant tradicional de Sant Jordi que se situa al llarg de tot el carrer *Alzamora, així com la Fira gastronòmica “Tapa i *Festa” de la Glorieta, també durant les festes de moros i cristians.

A més d'aquests esdeveniments, organitzem la “*Fira Artesanal i del *Llibre en *valencià” que té lloc en La Glorieta, per a la celebració del *Nou d’octubre.

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías